Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Icon Beast Calvin Klein


Calvin Klein… πολλοί πιστεύουν πως είναι απλώς το όνομα  ενός προϊόντος όπως έχει πει και ο ίδιος! Ο Calvin Klein όμως είναι υπαρκτό πρόσωπο και από τα σημαντικότερα στη βιομηχανία της μόδας!!!
Πως όμως έφτασε να είναι  ο αγαπημένος σχεδιαστής πολλών celebrity και όχι μόνο;;;






Ο Calvin Klein Richard(όπως είναι το πραγματικό του όνομα ) γεννήθηκε το 1942 στη Νέα Υόρκη(αχ, λατρεμένη πόλη!).  Mε γιαγιά μοδίστρα, ανέπτυξε μία αγάπη για τη μόδα και το σχέδιο  (να ναι καλά η γιαγιά!). Ο Calvin Klein ,λοιπόν, μέσα από αυτό το πάθος του για τη μόδα, κατάφερε να συνδέσει το αμερικανικό casual ντύσιμο με τη σειρά του από jeans. Είναι όμως και από τους πρώτους σύγχρονους σχεδιαστές που ανέβασαν  στις γυναικείες πασαρέλες ανδρόγυνα ρούχα γραφείου! Πώς ξεκίνησε λοιπόν; Για να δούμε..



Ο Calvin Klein παρακολούθησε το High School of Art & Design.  Και επειδή το να γίνει ανεξάρτητος σχεδιαστής από τη αρχή ήταν λιγουλάκι δύσκολο, εργάστηκε ως βοηθός  του Dan Millstein για δύο χρόνια. Ακόμη, κάποια χρόνια τα πέρασε σχεδιάζοντας ρούχα για άλλα καταστήματα της Νέας Υόρκης.
Το περιοδικό Time μάλιστα, ονόμασε τον Klein έναν από τους είκοσι πέντε πιο σημαντικούς Αμερικανούς το 1996(μεγάλη τιμή ,θα λέγαμε, για έναν σχεδιαστή). Εκτός αυτού, ο  Klein κέρδισε το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο Coty τρεις φορές στη σειρά (1973-1975),και έτσι έγινε ο νεότερος σχεδιαστής που είχε ποτέ αυτή την τιμή.(και Μπράβο του!) Πότε όμως δημιούργησε τη δική σου ‘’αυτοκρατορία’’;;;;


Το 1968 λοιπόν, ήταν η χρονιά του αφού μαζί με τον φίλο του Barry Schwartz δημιούργησε  τη δική του επιχείρηση, Calvin Klein Α.Ε.Ο Barry ασχολήθηκε με την επιχειρηματική πλευρά της επιχείρησης, ενώ  ο Calvin σχεδίαζε. Λίγοι , βέβαια ,σχεδιαστές έχουν συναγωνιστεί την παγκόσμια αυτοκρατορία του, και σχεδιαστές όπως η Miuccia Prada και Donna Karan έχουν επηρεαστεί  αρκετά από αυτόν!!


Πόσο εύκολο  ήταν λοιπόν  η εταιρεία  να φτάσει τόσο ψηλά και πολλοί(αν όχι όλοι) να θέλουν να έχουν στην γκαρνταρόμπα τους ένα έστω ρούχο Calvin Klein;;;; Η εταιρεία  λοιπόν ιδρύθηκε με μόλις 10.000 δολάρια(!!!)  και ξεκίνησε σχεδιάζοντας και πουλώντας  παλτά για τις γυναίκες. Τα λιτά, κομψά σχέδια του Klein φοριούνται από πολλές διάσημες, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η  Σάντρα Μπούλοκ και  η Τζούλια Ρόμπερτς!!! Για να δούμε ,όμως, τι χρώματα χρησιμοποιεί κυρίως στις συλλογές του και γιατί..;;

Gwyneth Paltrow Oscars 2011 in Calin Klein

 
Ο Calvin Klein προτιμάει την ακραία απλότητα στα σχέδια του...Τι σημαίνει αυτό;;; O Calvin Klein συνήθως χρησιμοποιεί ουδέτερα χρώματα ή γήινους τόνους (καφέ), και σχεδιάζει είδη που προορίζονται να φοριούνται εναλλακτικά με άλλους για να σχηματίσουν διάφορους συνδυασμούς που λειτουργούν σε πολλά διαφορετικά σύνολα, από μέρα σε νύχτα και από εποχή σε εποχή!!(Αρκετά έξυπνο!). Ωστόσο , όμως, ο οίκος Calvin Klein έχει δεχτεί  όχι και  τόσο καλές κριτικές για τις διαφημίσεις που επιλέγει..Αυτό συμβαίνει…


Αυτό συμβαίνει λοιπόν , γιατί χαρακτηρίζονται ως προκλητικές. Χαρακτηριστικά, μπορούμε να θυμηθούμε τη διαφήμιση ck’’banned’’ όπου προβαλλόταν περισσότερο το σωματεμπόριο παρά τα jean της φίρμας, γι’ αυτό ,άλλωστε, και απαγορεύτηκε. Μπορείτε να τη δείτε παρακάτω!!Ωστόσο, η διαφήμιση ήταν το κλειδί για την επιτυχία του Klein.. Το 1982, με την προσθήκη στυλ και το λογότυπο του σε μπόξερ και σλιπ, ο Klein  έχει κατακτήσει την αγορά εσωρούχων..(και όχι μόνο..)





Εκτός από ρούχα, και εσώρουχα ,λοιπόν, ο Calvin Klein έδωσε το όνομα του σε μια σειρά από αρώματα, ρολόγια, κοσμήματα, μαγιό, αξεσουάρ, γυαλιά, και μία σειρά από προιόντα μακιγιάζ.
 Τέλος, να πούμε πως το 2002 το εμπορικό σήμα πωλήθηκε στη Philips Van Heusen Corporation, με τον Calvin Klein να παραμένει ως ο  επικεφαλής της εταιρείας! Το 2003,όμως,  ο Francisco Costa ανέλαβε ως καλλιτεχνικός διευθυντής της




Θαυμάστε λοιπόν μερικά σύνολα από την καλοκαιρινή συλλογή Calvin Klein για το 2014!!!!!















Και η περιβόητη διαφήμιση που απαγορεύτηκε!






 Για ποιον σχεδιαστή θα θέλατε να μάθετε περισσότερα;;; στείλτε μου στο facebook στη σελίδα του iconbeast και θα προσπαθήσω να σας δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ. Ως τότε.. τα φιλιάάάάά μου fashionistas!!  Τα λέμε !!



By alexxxx 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου